Friday, August 23, 2013

21 y/o me

assalamualaikum kawan2!

apa khabar iman? harap molek2 sentiasa ye :)

well... samaada korang tau ke tak, 21 ogos yg lepas, birthday ciby yg ke 21.

alhamdulillah. syukur ke hadrat Allah, yg membenarkan ciby hidup selama 21 tahun ni.

alhamdulillah, ramai jugak sahabat2 yg wish kat twitter, fb, Google+ and ada jugak yg sent guna mesej je! hehe tapi tak ramai la. kan gune internet lg sng kan? siap ada reminder lg bila birthday friend kita nak dekat. kan? tak kisah lah guna apa pun kan.. terima kasih ye kawan2 :)

ramai sahabat yg mengingatkan - more like mendoakan - agar ciby menjadi anak yg soleh, thabat di jalan Allah, and macam2 lagi. alhamdulillah..

insyaAllah, ciby akan terus cuba berubah untuk jadi hamba Allah yang lebih baik, dari ciby yang sekarang. and ciby sangat memerlukan sahabat2 semua untuk terus berada dgn ciby, memberi teguran dan sokongan.

well... i didn't received much present - i didn't hope for any - on my birthday. tapi wish kawan2 semua dah buat ciby terharu.


haa yg ni, ada sorng my fellow Kiss Me ni buat untuk ciby. Wea Jamaica Villanueva namanya. dia ni dari Philippine. seriously terharu sangat. kitorang tak pernah jumpa. friendship yg terhasil pn sebab sama2 minat group yg sama. tapi mcm apa yg korang boleh baca kat kad tu.. " a strong bond doesn't need daily conversations, it doesn't always need togetterness." seriously she make me cried. can't ignore her sweetness :)


yg ni pn dia wat jugak. sbb dia tau ciby punye bias in UKiss si AJ ni - ciby pn tak fhm sbnrnya mcm mana dia boleh ingat. sbb ciby jarang post kat community Google+ tu, and ciby tak rapat sangat kat dia - so dia pn buat la gambar ni untuk ciby. its not much but i do appreciate it.


and on 22nd ogos pulak, ciby kuar dgn sahabat tersayang. kesian dia. awal seminggu da booked ciby, nak kuar hari khamis tu. yg lawaknya, pagi rabu - birthday ciby - dia call. katanya sebenarnya nak keluar hari birthday ciby. tapi dia tersalah. dia ingat 21 ogos hari khamis. hehe kesian..


kt KLCC okay selekeh. orang yg tolong snap didn't even say "1 2 3 " tetiba dah je -_-


dengan sahabat yg tersayang


ni dia belikan hadiah untuk ciby. and dia belikan untuk dia sekali :) sehati sejiwa la konon ye


yg ni pn dia belikan. tapi bnde yg untuk sanggul tu - ciby tak tau name dia apa - ciby yg beli. comel sangat!


and beli novel baru! hehe 3 of my favorite novelist in JS in one novel. Hlovate, Syud and Noor Suraya


lepas lepak KLCC kitorang pegy jalan2 kat Jalan TAR , lepas tu balik.. sedih je ouh rasa time nak balik tu :(


malam tu pulak p beraya ke rumah si fyza.. dia and family buat open house. 


dengan cik syera and suhana.


and dapat pinjam novel ni dari fyza! si fyza ni minat benor baca novel2 Fixi. ciby tak pernah try. and dengar2 novel Kelabu ni sangat famous. so ciby pinjam la dari dia :) hehe sambil menyelam minum air. p beraya dapat makan free,and dpt pinjam novel pulak tu. heheeee

balik dari rumah fyza tu pulak.. lepak2 catch up dgn si syera pulak.. maklum la lama tak jumpa kan. mula2 nak makan tuti fruity, tapi tutup pulak. so kitorang lepak old town white coffee je.. hmmm dkt 12 tgh malam la jugak baru smpai rumah. hehe


haish melarat dah ciby ni bercerita ye. maaf la kalau panjang sangat post ciby ni. tak sengaja :p

to those yg sentiasa mengikuti perkembangan ciby - if ada. well, kalo follow twitter, friend kt fb and follow blog ciby tu, kemungkinan besar mmg tau la perkembangan ciby kan :p - and sudi wish birthday ciby, thanks a lot. i do appreciate each one of you. doesn't matter berapa jauh korang dari ciby, beza umur, warna kulit, beza kepercayaan and so what ever... i do love u guys. ciby sayang semua, even ada yg ciby tak kenal pn. ciby nak dekat dgn semua, tapi mungkin belum tiba masanya. 

may Allah bless







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...