Tuesday, September 3, 2013

a day with bff

assalamualaikum sahabat2!

apa khabar iman? harap2 bertambah baik ye.. insyaAllah ^^

meh nak cerita sikit. cerita semalam :)

kelmarin - kelmarin? tadi kata semalam. ahhaaa jap arrr lek lu - tiba2 ciby rasa bosan sangat. cuti sem ni memang tak banyak keluar. dok terperuk kat rumah je. so tetiba rasa nak hidup udara kota KL yang dah lama sangat tak di hirup. so tangan dengan pantas ambil phone sent sms kt my bff syera " sok jom bowling" . hohoooo mcm tu je . dia pn setuju. bff sorang ni memang kamcing gila ngn ciby. rapat since form 2 lagi. sayang sangat. tu yg nak ajak keluar 3 perkataan pn da cukup tu. hehe

and memang susah sangat nak jumpa since masing2 masuk matrik. cuti tak sama la, itu la ini la. dulu sorang matrik pahang, sorang matrik perlis. sekarang sorang UITM shah alam, sorang Unimas. mana nak jumpanya. huuu

so smlm plan nak layan bowling je. last2 macam2 jadinya. sampai je times square, trus pegy usha cerita apa best kat wayang. honestly dah lebih 2 tahun ciby tak tengok wayang. semalam on pun sbb pergi hari isnin so maybe tak ramai orang. biasanya ciby tak suka tengok wayang sebab ciby rasa bersalah duduk dalam hall yang kemungkinan ada lovey-dovey couple yang orang lain layan movie dorang layan pasangan masing2. opps over pulak! tapi betul. bukan nak sangka buruk, tapi memang ada. Allahu, bukan benci, tapi sedih.

lepas beli tiket, makan, solat pastu movie time! semalam rasanya tak sampai 50 orang pn dalam hall yang besar gedabak tu. hehe kitorang tgk cerita 18 tahun ke atas ouh. eheee ayookk jangan pikir bukan2 ye.. kitorang tgk cerita Elysium. seriously best! tapi sape yang tak boleh tengok cerita horror tak digalakkan tengok okay?

lepas wayang kitorang maen bowling pulak! seriously happy sangat spent time dengan Syera. kitorang mmg kaki bowling masa sekolah dulu!

haa tengok tu Syera - bukan amoi sebelah tu okay - beraksi. believe it or not it was a strike!


kitorang maen satu game je, pastu pegy usha kedai apa ntah nama dia. tapi jual barang2 Korean la. 



seeeeeeeeeeeeeee Syera ni buat surprise belikan ciby benda ni! terkejut sangat. ingat dia nak beli apa la, rupanya nak belikan hadiah untuk ciby. fail and ape ntah nama nya yang letak kat phone tu.

lepas tu, ciby pooooonnnn

taraaaaaa
ciby memang niat nak belikan hadiah untuk syera, sebab birthday syera 10 hari lepas birthday ciby. and ciby memang nak beli bantal minion yang comel ni. so ciby beli 2. satu untuk dia, satu untuk ciby. and nama dorang Mr B and Syera! lol kitorang kalau dah jumpa macam ni la kepala masing2

lepas tu, solat asar and balik

the end







eh.... jap . belum lagi

post kali ni sebenarnya bukan nak cerita pasal apa yang korang baca atas ni - mesti bengang kan baca panjang2- tapi nak cerita pasal....


a friend. sahabat


do you have one? well sure you do. rite?


well.. masa kitorang makan tu... kitorang for sure borak macam2.. lagi2 pasal kitorang - apahal plak? macam bercinta je- yang sekawan ni. eh? ingat couple je ke boleh buat camtu? kawan pun boleh la :p


well i tell her i'm glad having her as a friend. kawan memang ramai. tapi sangat susah nak jumpa kawan yang stick dengan kita tak kira masa. kawan masa sedih, kawan masa gembira, masa duka, masa takda sapa yang ada. thanks Allah, I've found 1. nope, 2. remember post sebelum ni? yg berpurdah? Fadhilah. and her, Syera.. 


like i said, kitorang dah kawan since form 2. imagine what we've gone through together. kitorang siap pernah bergaduh berperang lagi. tungkus lumus study sama2 tiap2 petang. macam2. but what makes i value her, dia betul2 seorang kawan. yang tegur ciby bila ciby salah. yang peduli hidup ciby. even kitorang jauh, dia tetap risau pasal ciby. apa yang ciby buat, ciby kawan dengan orang yang macam mana.. study ciby macam mana, kesihatan ciby... Allah je yang tau macam mana beruntungnya ciby dapat kawan macam dia. mungkin tak ramai sedar or value her for who she is, tapi ciby tak nak hilang dia, sebab ciby tahu, tak mudah nak dapat seorang kawan, yang can't just watching tengok kawan dia berjalan ke pintu neraka





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...