Saturday, February 26, 2011

dengki? tidak!

di saat ini, aku kat rumah.
oke ayat skema..? hehe

on the way nak pergi kfc tadi, tiba2 Hurul Ain mesej

"Assalamualaikum. cb, malam ni malam kemuncak tau.."

"waalaikumussalam. waa tape2.. tade rezeki la ni. huhu ain pergi ke? "

"dah duduk dalam dewan pun.. hehe.. ade cabutan bertuah, harap2 num ain dapat tu bertuah.. huhu"

"haha insyaAllah.. kalau dapat bole kongsi sikit? hehe malam ni ade pe je? fesyen show tu bila?"

"fesyen syow tu pagi esok.. malam ni ade tilawan al-Quran, persembahan multimedia, penyampai hadiah, nasyid(yg menang), and mcm2 lagi.. hehe"

" waah bestnya. nak tengok tilawah al-Quran. "

"tengok dalam tv je la. hehe"

tak sempat balas, mesej masuk lagi.

"cb, alangkah bestnyer kalau cb pun ade sama.. huhu"

"tau tape. and alangkah bahagianye cb kalu ade kat sane. tapi tape la, bahagia jugak kat umah ni. hehe."

"cb.. sekarang bacaan al-Quran.. best la suara yang baca tu.."

"haaa lelaki ke perempuan? hehe"

"lelaki la weih.. mane boleh perempuan.. pengacara majlis pun dua2 lelaki.."

" heh a'ah la. lupe plak. waah dengar ain cerite pun macam best ouh. ain tengok kan untuk cb la"

"okey.. nanti ain cerita kat cb eh"

festival nur Islam sedang berlangsung selama seminggu kat KMPh, bermula since sambutan maulidur rasul hari itu. agak sedih sebab tak dapat join, sebab balik rumah minggu ni.. rindu sangat dekat mak. so tak dapat join banyak la festival tu. pertandingan nasyid semalam pun tak dapat join. selama berlangsung festival ni, dapat join bengkel pengurusan jenazah and forum 'akhlak syabab(pemuda-pemudi) Islam'. tu je. alhamdulillah.. ade jugak dapat ilmu kat situ..

tape la kan... positif nabihah.. mesti ade hikmah nye.. dapat lepaskan rindu kat mak. alhamdulillah.. memang rindu sangat dekat mak. and mane tau, kalau pergi pertandingan nasyid and dengar tilawah al-Quran tu.. mane tau hati terpaut ke kat mana2 tuan punya suara.. waaa tak nak tak nak. hehe lain jadi nye nanti. astaghfirullah.. jauhkan ya Allah... katakan tak nak kepada maksiat! hehe sok akan berangkat kembali ke KMPh... and peperiksaan akhir is just around a corner!!!!!!!!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...