Wednesday, May 4, 2011

saba je la

assalamualaikum semua..

minggu lepas kot.
dpt call..
mula2 angkat.. lelaki..
lps tu tnye soalan merepek2...
letak terus...
lepas tu call byk kali.. and ana ta angkat..

lagi dorang call. angkat.
mengaku dorang JPJ? huh pelik..
lepas tu dorang call lagi..
angkat
"kereta wira biru awak punya"
huh. kat belakang dgr suara beberapa orang gelak.

lps tu ana pn cakap "Astaghfirullah... kalau tak kacau tak boleh ke? cuba la buat bnda lain yg berfaedah... Astaghfirullah.."

lepas tu teros ta call..

nombor tu mmg tak save. and bateri problem. memang tak akan save la kat dlm call register.

hmmmm
mungkin mereka tatau.
ana memang student sains stream. tapi tak semestinya ana benci numbor.
alhamdulillah, Allah bg nikmat.
sekali dua tengok nombor, insyaAllah ana ingat.
and sampai sekarang. boleh bayang lagi num fon tu dlm kepala.

and baru je tadi, ana dpt tau siapa pemilik nombor tu.

tak perlu lagi ganggu aku.
aku hanya milik Allah...
hak milik Allah.
sesuatu yg kau tak dpt rampas dr sesiapa.


ٱلَّذِى جَعَلَ لَكُم مِّنَ ٱلشَّجَرِ ٱلۡأَخۡضَرِ نَارً۬ا فَإِذَآ أَنتُم مِّنۡهُ تُوقِدُونَ
"Kepunyaan Allah-lah segala apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi. Dan jika kamu melahirkan apa yang ada di dalam hatimu atau kamu menyembunyikannya, niscaya Allah akan membuat perhitungan dengan kamu tentang perbuatanmu itu. Maka Allah mengampuni siapa yang dikehendaki-Nya dan menyiksa siapa yang dikehendaki-Nya; dan Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu."
(Surah Al-Baqarah 2: Ayat ke 284)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...