Friday, December 24, 2010

first time

first time..

sblm ni dgr je..tak pernah pn org soh buat..

bukan taktau.. tapi tak pernah

alhamdulillah, dipermudahkan tadi..

time ngh rehat2 lps solat asar ptg td, Lina dtg. ajak bace yasin same2

so lepas solat maghrib tadi, bace yasin ramai2 kat bilik Lina. tak la ramai, dlm 8 orang mcm tuh. patotnye jemaah maghrib sekali, tapi tak sempat sbb saya puasa. naseb baek tak ketinggalan jauh sgt sbb dorg da start bace yasin. smntara nak tggu isyak, kitorang wat mcm kongsi apa yg kitowg tau la kn.. nak buat usrah, masing2 tak tinggi lagi ilmunye.. mcm2 gak bnde baru yg dapat tadi.

time nak solat isyak tuh, Balqis jadi imam. lepas azan tuh, Balqis pn soh la sorg iqamat an. masing2 senyap. Pqah ngn Lina boleh pulak. "Ciby! iqamat" okey.. tak pernah saya buat. tapi buat je. alhamdulillah lepas la kan. hehe

malu gak sbb de tersekat sikit. tapi takpe la kan. ape salahnye salah sekali, supaya dapat diperbetolkan.

harap2 amalan lepas ni dpt buat lagi. yela bestpe dpt jemaah.

kalo tak sblm ni ari sbtu je ke surau. bukan ape, jauh ouh surau. keje plak byk an. so sbtu je la dpt pegy, tu je la wktu dpt jemaah and join usrah. at least bila Lina ajak wat tadi, dpt la gk wt jemaah. harap2 lps ni bole buat selalu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...