Monday, February 4, 2013

kulat yg menakjubkan

assalamualaikum kawan2..

look at this picture


nak tgk lg besa? tgk je la background page sy ni.. ;)

kalau korg nak tau.. gmbr ni tak di edit okay.. it's real!! what? yeah.. believe it or not. i'm not lying

its Mycena Chlorophos. memang cendawan ni pelik. knp sy kate kulat yg menakjubkan? sebab ni la.. nampak kan? it glow in the dark. subhanallah. hebat kan kuasa Allah

cendawan ni banyak jumpa kat Asia je. first time tgk gambar cendawan ni.. i was like " biar betul? wujud betul ke cendawan ni.." then saya pn tanya la pak cik google. mmg ada ouh cendawan ni. no kidding.

malas nak cerita panjang2 sbb tak ramai yg suka baca fakta ni. haha sy tau. jd sampai sini je la ye. kalau nak tau lg lanjut psl cendawan ni? p je google. nnt keluar la dia.

n knp sy sebut kulat? sbb cendawan mmg dr Kingdom Fungi pn. for a science student, paham la kot. haha pernah time mkn ngn family, mak masak lauk ape ntah.. cendawan la. pastu sy makan la kan.. " wah sdp nya kulat ni" and mak sy tgk sy muka thn marah. haha kelakar

kawan2.. kuasa Allah, nothing impossible. say Subhanallah.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...