Saturday, September 29, 2012

tak kisah

assalamualaikum

i've been told by my friend that i'm such an extravagant.

am I?

not agree.

ada sebab knp saya beli apa yg saya telah beli

for an example

semalam baru beli basikal. why? sebab perjalanan ke kelas takes almost 20 mnt. tu baru pegy. kelas plak pagi ade, ptg ade, malam pun ada. buang masa. masa yg digunakan untuk berjalan tu byk lagi bnda boleh buat. so i chose to buy a bicycle. bazir duit? tak. if dorang kate jalan kaki sihat, kayuh basikal pun sihat. finally, i'm choosing to ride a bicycle than walking.

second, broadband. true, ade wireless kat unimas ni. tapi tersangat la lembab. nak line baik, kena lepak lobby fsts. sbb tu paling dekat. bukan sekali sekale nak kena on9. 24/7 kot. kena update ngn segala bnde plus note and assignment lagi. mmg buang masa la nk on9 je pegy fsts. buang masa. tak suka oh

third, books. minggu baru ni, popular buat jualan kat unimas. i spent almost rm100. membazir? no i'm not. it's my hobby. reading is my hobby. plus, i prefer to read bila lapang instead of doing something yg ntah pape such as layan korea, watching movie, etc.

conclusion: i don't mind to spend my money instead of wasting my time

tima kasih kepada yg sudi baca :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...